top of page

Du är född FRI

Allt annat är en illusion.

INGEN kan någonsin ta din FRIHET ifrån dig. Detta kommer kanske att reta upp någon. Kom då ihåg att det bara är egot som kan bli kränkt - inte hjärtat eller själen ...


Denna pandemi är en prövning för många. Individens personliga prövning i tålamod, solidaritet och uthållighet. Demokratins prövning i att hantera ofullständig information, politiska önskemål och en kollapsande sjukvård. Världens prövning i Oneness, i att se ett virus som struntar i kön, ålder, förmögenhet, tro eller vem du smörar för.


De allra flesta individer i Sverige har frivilligt eller motvilligt bidragit till att hålla smittan nere, har följt rekommendationerna hyfsat i alla fall, har haft kalas utomhus och jobbat hemma och nästan dött av leda när alla serier är konsumerade och alla vänner har symptom. De allra flesta.

Inte alla.

Många har dött av covid19. Äldre, yngre, män och kvinnor. Många har bränt ut sig, nästan jobbat ihjäl sig för att ta hand om alla sjuka, köra hem mat och medicin, hålla infrastrukturen intakt och det nödvändiga fungerande. De allra flesta har valt att vaccinera sig. En del med lätthet, en del med svårighet, en del med osäkerhet, en del med rädsla. Men de har vaccinerat sig. En del för sin egen skull men väldigt många för andras skull. För att skydda sina nära, av solidaritet med dem som försöker hålla samhället och sjukhusen igång, av kärlek och respekt för sin nästa.

Så finns det en del som valt att inte vaccinera sig. Sverige är en demokrati så det är frivilligt att ta en spruta, tre eller ingen. Det är ok att välja att ta en shot eller ingen alls. Anser jag. Anser nog många med mig. Av respekt för varandra oavsett val. Grundlagsskyddat och frivilligt.


Men. Ett stort MEN. Varför är det svårt att förstå att varje personligt val får konsekvenser? Att alla val får konsekvenser.

Att inte ta hänsyn är egoistiskt. Om ditt val betyder att du inte kan göra allt under en begränsad tid, om det betyder att du måste jobba utan patientkontakt, om det betyder att du också måste göra uppoffringar för allas bästa precis som alla vi andra ... so what? Det kallas konsekvens.

Det kallas också karma. Ingen kommer undan sin karma, varken sin historiska eller sin nutida. Ingen kommer undan sina ord, handlingar, dolda ambitioner eller avsikter. Karma biter alla i rumpan som inte har äkta godhet och solidaritet om sin nästa, alla sina nästa i påsen. Samma lika för alla. Karma ser allt, hör allt, samlar allt för din räkning och konsekvens. Varsågod.


År 2022 är ett karmiskt utmanande år. För individer och för länder. USA, Ryssland och Storbritannien. Egypten, Syrien och Turkiet. Med flera. Sargade länder med tung karma att transformera.

Dödsstraff, ofrihet, rasism, snobbism, elitism, antisemitism, kvinnokränkningar, slaveri, trafficking, makthungriga ledare, medeltidsintelligens, aggression … Karmarening. Pust.

Den personliga längtan efter karmarening sprider sig mellan själar även här. Den karmiska elden som renar de arga, högljudda, frustrerade, rädda, skamsna och irriterade själarna sprider sig. Som renar själarnas karma från Atlantis undergång, från världskrig, utrotningar, bränningar, stormaktstider och inkvisitionen. Förövare och offer. Lika för lika.

Även om rösterna kräver frihet och mänskliga rättigheter där frihet och mänskliga rättigheter redan finns så ber själarna egentligen om förlåtelse, om frigörelse och om befrielse från smärta, skuld och skam. Demonstranter eller åskådare. Hycklare eller häcklare. Med plakat eller plakat… Lika för lika.

Själarna längtar efter befrielse från sin karma och det ligger i tiden. Själarna hjälper sina länder, sig själva och varandra. Just det är vackert. Just det är rätt. Resten kan vi lämna därhän. Allt har ett syfte och ytterligare ett syfte djupare än det synliga. Illusionen är en illusion i en ännu större illusion. För vem har sagt att du är ofri?

Du är född fri. Allt annat är den största illusionen av dem alla.


Blessings & Love"Även om rösterna kräver frihet och mänskliga rättigheter där frihet och mänskliga rättigheter redan finns så ber själarna egentligen om förlåtelse, om frigörelse och om befrielse från smärta, skuld och skam."
Comments


bottom of page