top of page

Solidaritet är inget för FEGISAR


Ibland gör SOLIDARITET ont. Ibland svider solidaritet i plånboken. Ibland kräver solidaritet att man gör något man är rädd för.

Men motsatsen gör sönder hjärtat. Motsatsen gör hål i humaniteten. Motsatsen gör oss omänskliga.

Alla kan visa sin solidaritet.

Fler än jag känner nog idag att man vill göra något mer. Att man vill hjälpa till vid gränsen, åka in och dela ut vatten och filtar, gå en snabbkurs i skjutvapen för att hjälpa till vid gatustriderna, lära sig några fraser ryska och googla fram ett effektivt gift som eliminerar han den där ... Putin ... (Jag överdriver lite ... eller...? )

Jag menar på riktigt vart är alla gamla spioner när man behöver dem? Bond, Hamilton, Bourne, Mr & Mrs Smith ... hallå! Gör lite hjältesaker och annat nu i Ukraina!


Vår ilska, frustration, sorg, oro, besvikelse ... blandas med hopp och stolthet för folkets vilja att försvara sin rätt till frihet och demokrati . För de kämpar för oss och då ska vi kämpa för dem.


Solidaritet är Oneness, är insikterna om att vi alla är en. Ett folks rätt till frihet och suveränitet är allas rätt.

Solidaritet gör oss alla till musketörer - en för alla alla för en. Med eller utan svärd och en lustig hatt ...

Sådana här tider sållas den modiga från den som bara snackar. Den fege tänker på plånboken, statskassan, väljare och intäkter. Det går en fin linje mellan diplomati och undfallenhet och ursäkter men ibland behövs också mer stake om du ursäktar.

Den modige tänker kreativt, alternativt, progressivt och beslutsamt. Den modige fattar modiga beslut - inte alltid de mest bekväma. Det är mod som krävs nu. Nu.


Du som brukar läsa det jag skriver vet att jag ofta pratar om att bara vara istället för att bara göra. Nu är dock tid att göra. Eller kanske att aktivt INTE göra. Vi kan visa solidaritet genom att inte handla något från Ryssland. Vi kan avsluta alla företagsengagemang i Ryssland. Vi kan utesluta ryska representanter från alla sportsliga evenemang. Vi kan utesluta ryska tävlande i Eurovision. Vi kan stänga av alla ryska in- och utflöden av pengar och sälja av det vi har investerat i ryska fonder. Vi kan stänga vårt luftrum för ryska flyg, säga nej till ryska turister och affärsmöten.

Vi kan och enligt mig - vi måste utestänga Ryssland från Swift!


Vi vet att stora strukturer ska raseras för att bana väg för den nya bättre tid som kommer. Det är bra, oundvikligt och enligt plan. Ryssland är en av de första maktstruktur som ska falla. Det totalitära styret förlorar sin kraft bakom ryggen på Putin. Det vet vi och det är bra.

Men när strukturerna faller ska vi ta emot de oskyldiga som dras med i fallet. Vi ska ta emot de som tar smällen för oss andra. Det är det enda värdiga att göra.

Det jag gör nu registreras noga i i min karmabok. Det noteras vad jag gör, vad jag skriver, hur jag uttrycker mig, vem jag lyssnar på, vilka inlägg jag läser, vilken energi jag sprider ... Och det noteras att jag inte är någon fegis. Jag ber dig att göra detsamma. Att visa din solidaritet på det sätt som du kan i ditt liv.

Plånbok, insamlingar, demonstrationer, bön, kärlek, maila kärleksfullt till politiker och ryska organisationer och företag i Sverige ...

Detta är ett hot mot friheten på riktigt. Din och min och Ukrainas.

Dina barns och barnbarns. Och ingen vill ju vara en mega-fegis som Putin!


Blessings & Love"Men när strukturerna faller ska vi ta emot de oskyldiga som dras med i fallet. Vi ska ta emot de som tar smällen för oss andra. Det är det enda värdiga att göra. "コメント


bottom of page