top of page

Att förändras eller förändra ...

Uppdaterat: 19 juli 2021

En massiv skillnad i ett enda litet "s" ...

Att FÖRÄNDRAS kräver mod och en absolut vilja att se sig själv. Att se oss själva som vi är. Utan fasader, kläder eller bagage. Att se den personlighet vi utvecklat i detta liv och se konsekvenserna av den. Att vilja höra vad själen vill berätta och vad vi försöker dölja för oss själva. Det krävs verkligen mod att se sig själv. Verkligen se sig själv i spegeln med själens ögon och hjärtats öppenhet. Att se sig själv i spegel och säga - Jag vill förändras. Jag är redo. Låt förändringen komma till mig. Yes!

Det är inget du bara säger för då blir det ingen action alls. Det är något du säger när du verkligen accepterar allt som förändring innebär tills du landat på en högre platå. Smärta, förvirring, frustration, meningslöshet, ilska kanske men parallellt med stunder av lycka, djup mening, förståelse och livsavgörande insikter. Det kan vara en mödosam process om förändringen ska gå djupt och bli bestående. Men det kan också bli som en introvert extas när det vill sig väl!

Att förändras är stort, större än vi kanske tror. Inget vi lär oss på kurs utan ett jobb vi måste göra själva. Med support javisst och inspiration absolut och kärleksfull vägledning men inga gräddfiler och inget snabbfix. Eget jobb, egna tankar, egna känslor, eget fix... Du kan absolut ha roligt under tiden som du förändras och bolla upplevelser och insikter med annat bra folk men bästa sällskapet är alltid din själ, din ande och ditt högre Jag. Som förhoppningsvis har humor för jisses vad det underlättar ...


Att förändras på riktigt är att gå in i ett annat sinnestillstånd, att skifta sitt inre fokus och nästan som att vara i ett skärpt vaket meditativt tillstånd i kontakt med sina högre aspekter. Det är en ganska mäktig process!


Och här "inne" finns det ingen personlighet som lägger krokben eller skapar glastak. För din personlighet är en del av förändringens process där du kan skapa och omskapa så mycket du vill. I grunden är du Allt från födelsen! Du kan bli den du vill, plocka dina egenskaper från ett universellt smörgåsbord och lämna kvar det du är klar med. Allt som du behöver när du förändras finns redan inom dig.


Att FÖRÄNDRA är en mer extrovert process.

Energin riktar du utåt mot det som omger dig och påverkar dig. Vi kan använda våra inre krafter till att förändra men det finns andra energikällor när vi vill förändra också. Pengar, löften om kärlek, maktposition, mål och drömmar, manipulation, lögner, gentjänster, moral, sanning, humör, medvetenhet ... Ja inte alla är vi kanske så stolta över men vi använder dem mer eller mindre moget och medvetet. Du vill tex förändra hur du bor så du byter din lägenhet mot en annan på den officiella eller inofficiella marknaden. Eller säljer och köper nytt. Eller slänger ut sambon, barnen, föräldrarna ... Eller hittar en husvagn, bygger ut, flyttar utomlands, lever nomadliv, flyttar hem till föräldrarna, hittar en ny sambo, sover på jobbet ... Det är den extroverta förändringen där du förändrar ditt boende. Det kräver tillräckligt med vilja, mod, fantasi, kraft, panik, beslutsamhet, rädsla, ilska, längtan ... för att du faktiskt ska förändra ditt boende. Men du behöver inte FÖRÄNDRAS för att ditt boende ska förändras. Du KAN förändras av det men du MÅSTE inte.


Så förändra och förändras är två skilda processer som kan sammanfalla - eller inte.

Det viktiga är att du har koll på vad som händer och vad du vill ska hända. Inom dig och utanför. Kanske behöver du förändras INNAN du kan förändra tex ditt boende. Kanske måste du först bo på annat sätt innan du kan orka förändras så som du vill. Bara du vet. Och dina team av hjälpare på jorden och ovanför...

Personligen har jag upptäckt att inre förändring oftast leder till yttre förändring. Och att förändras inombords är en gratis process i sig så egentligen finns inga bortförklaringar eller skäl till att undvika lite introvert navelskådning då och då ...


Det enklaste är att börja med att studera sina egna känslor, sina egna reaktioner. Och ställa sig frågan varför varför varför ... så många gånger som det krävs. Och förstå att du äger svaret. Kanske inte ditt Ego-Jag eller sårade Jag utan ditt själsliga Jag, ditt högre Jag och medvetande. Du kan bli förvånad när svaren kryper närmare och du erbjuds en möjlighet att kasta ut en gammal uppfattning och ta emot en ny. Du kan stanna kvar tex i synen på dig själv som barn eller vuxen, som partner eller vän ... utan att acceptera en viss nyansering. Men du kan också ta emot en ny syn, en ny kunskap, en ny insikt, en ny öppning i vem du egentligen är på väg att bli. Ditt val alltid. Stanna kvar i det som varit eller växa, utvecklas, förändras och låta livsprocessen fortsätta.


Hela 2021 är en föränderlig tid. Det blir allt jobbigare att stanna kvar i det gamla än att förändras. Kosmiska flöden påverkar mer än du kanske tror, politiska spel och utspel, samhällsmoral och offentliga synsätt, hur du bemöts och bemöter andra.

Allt blir incitament till förändring inuti. Inuti dig. Inuti dina närmaste. Inuti samhällets alla lager av bärande skikt. Kanske kan du låta dig själv slappna av och börja förändringen inom dig själv. Och från dig låta förändringen bli som vibrerande ringar som når allt längre ut. Och inse att vissa i din närhet aldrig kommer att vilja beröras eller förändras men att det också är ok.


DU är i grunden ett ganska magiskt mänskligt väsen som har allt och kan allt. Kanske är det dags att du accepterar det utan att få hybris.

Kanske blir det lättare att förändras och inte ett tecken på svaghet eller nederlag. Kanske kan du se den mäktiga kraften i den inre förändringen som alltid ger dig rätten att vara den din själ ämnat DIG att vara. Du är så vacker i själens spegel!

Blessings & Love


"Att förändras på riktigt är att gå in i ett annat sinnestillstånd, att skifta sitt inre fokus och nästan som att vara i ett skärpt vaket meditativt tillstånd i kontakt med sina högre aspekter. Det är en ganska mäktig process!"


Comments


bottom of page