top of page

LIGHT och light

Varje känsla, varje tanke och varje uppfattning väger något men LJUSET är alltid viktlöst.

När ljuset når dig blir du VIKTLÖS. När ljuset får dig att släppa taget blir du viktlös. När ljuset omfamnar dig med insikternas lätthet blir du viktlös.

Livets stora gåva och räddare i nöden är ljuset. Kärlekens ljus, vänskapens ljus, sanningens ljus. Att mitt i livet bli omfamnad av evighetens ljus gör livet lättare att leva, motar undan tunghet och inre mörker.

På engelska är ordet light både ljus och lätt, mild och belyst. Det säger väl allt?


Att växa med ljuset kräver att du släpper taget om det som är och känns tungt. Lite i taget eller allt på en gång. Tunga tankar, nedvärderande självkänslor, ryggsäcken från förr... Men också det som skapar ilska, motstånd och främlingskap inom dig.


Att vara i det ljus som skapar liv inspirerar dig att lyssna mer på din inre röst och på de lågmälda än på de som högröstade tar plats i rampljus, på YouTube och Spotify. I bruset försvinner ljuset, tunnas ut och dämpas så att det som återstår blir en dimmig spillra av det som en gång i tiden var rent och klart och gudomligt. När ljuset tolkas och förklaras begränsar orden den absoluta renheten. Någon annans syn, tanke, känsla och intention lägger sig som en hinna över det ljus som når dig via andra. Någon annans indignation, frustration, irritation och revolution påverkar din egen högst personliga relation med Ljuset.


Men Källan har tålamod och väntar alltid in dig. Ljusets Källa. Själens Källa. Sanningens Källa. Livets Källa.

För här finns ljusets lätthet.

I din egen privata relation med Källan och Ljuset skapar du din egen väg baserad på din egen tro, kunskap, insikt och sanning. Alla andras upplevelser av tro, kunskap, insikt och sanning har filtrerats genom deras egna lager av liv, rädslor, tankar, intelligens, begränsningar, ambitioner och känslor.

Även min upplevelse är filtrerad. Men att inse det är att vara i ljusets sanning och i växande. Att inse att ens egen upplevelse har filtrerats genom sina egna lager är att kommunicera med ljuset, är att låta ljuset ta allt större plats, är att släppa taget om det som tynger ner till fördel för lätthetens sköna befrielse, att lämna egots fängelse.


Varje känsla, varje tanke och varje uppfattning väger något. Ju lägre frekvens desto tyngre. Så summan av vikten avgör var på uppstigningens trappa du befinner dig.


Men bättre är att du enkelt kan påverka det själv. Genom att släppa taget. Bara släppa. Låta ljus och lätthet bli din vardag. Låta duschens vatten rena dig från andras avfall som klistrat sig på din kropp. Låta själen detoxas från det förflutnas föroreningar. För den stora förändringen i världen kommer när vi släpper taget. När vi slutar bråka, hota, skälla på varandra och spela ut den ena mot den andra. När vi slutar söka makt, bekräftelse, betydelse och belöningar utanför oss själva. När vi låter ljuset sköta transformationen växer ljuset. När varje sanning som förmedlas är sprungen ur det högsta Ljuset blir Kärleken det som leder, som ger bekräftelse och belöningar.

Om så bara för idag.

Släpp taget om det som tynger ner din energi. Knyt nävarna, andas djupt in och släpp taget när andetaget pressar ut all gammal luft. Låt snön, regnet, den villiga vinden rena dig. Blunda och låt ditt inre ljus belysa dig med sin lätta mjukhet. Känn hur din egen viktlöshet välsignar dig.

Du är värd ett liv i ljus och lätthet. Idag är den bästa dagen att bli ljus och viktlös.


Blessings & Love"Varje känsla, varje tanke och varje uppfattning väger något. Ju lägre frekvens desto tyngre. Så summan av vikten avgör var på uppstigningens trappa du befinner dig."
Comments


bottom of page