top of page

Sanningen finns i 7,8 miljarder versioner

Uppdaterat: 1 jan. 2022

Vilken sanning är då bäst?

Vem äger sanningen? Vem äger rätten att definiera sanningen? Din sanning?

När människor samlas för att propagera för "sanningen" - vems sanning handlar det om? Är det din sanning, min sanning, Trumps sanning ...? Vem vann valet, varifrån kommer Covid-19, blir det bättre eller sämre av munskydd ...? Är det dagens sanning, gårdagens sanning, den gudomliga sanningen ...? Är det sanning utifrån fakta, tro, inbillning, önskningar, frustration, hemlig agenda ...? Utifrån ett högre eller lägre synsätt, utifrån ett selektivt val av fakta eller undvikande av fakta som inte stämmer med den egna "sanningen"?

Sanning är verkligen inte bara fakta utan det är en syntes av den personliga upplevelsen av det som presenteras som fakta.

Och "fakta" kan vara stark och solid eller ihålig som en schweizerost ... Det handlar om vem, vad, hur, varifrån och varför. Så vem har rätt att definiera sanningen åt någon annan?

Sanning är en komplex historia som skapas av minnen, karma, mål, fakta, kunskap, intelligens, mognad, vilja, drömmar, medvetenhet... Det kan finnas gemensamma nämnare men ingens sanning är samma som någon annans på djupet eller ens om du skrapar på ytan. Vi handskas ibland med sanning som om den vore en odiskutabel självklarhet.

Vi kräver att sanningen ska fram på bordet men gillar inte den som presenteras. Vi tar strid för vår sanning mot någon annans och förlorar toleransen i fighten. Vi förlorar vår värdighet och vår heder i en strid som var avslutad innan den började ...

Och visst är det viktigt att vara sanningsenlig - att vara sann enligt sin egen upplevelse av sanning. Inte för andras skull utan för sin egen. Men ännu viktigare är det att känna sin egen sanning och att förstå att den är helt unik. Din sanning vibrerar i en helt unik frekvens och om du släpper in andras sanningar som inte är i synk med dina blir det som kortslutning i ditt system, dina celler har svårt att kommunicera med varandra och oren energi får en möjlighet att skapa disharmoni i din egen kropp. Och då kan det bli stora problem.

Vi är på väg mot en upplyst Jord och den processen kallas uppstigning men det krävs en hel del av oss under resan.

Vi behöver göra jobbet och inte förvänta oss att någon annan ska göra det åt oss. Att upptäcka, älska och vårda sin sanning, sin själsliga ursprungliga sanning är en del av jobbet som människa.

Inte ens ärlighet är liktydigt med sanning. Ärlighet är ett uttryck för min egen uppfattning om sanningen men något helt uppenbart för dig behöver inte tolkas detsamma av mig. Sanningen är både stark och skör men inte ens juridiken är svart eller vit - bildligt talat. Den beslutar på bästa sätt utifrån tolkningar av lagar och praxis.

Så - det är inte helt okomplicerat att gå samman och kräva att "sanningen" ska fram.

Vi kommer dit. När våra fysiska strukturer blir allt mer kristallina blir det svårare att ljuga eftersom det du själv uppfattar som en lögn då vibrerar i otakt med dina högre frekvenser inom dig. Då kommer vi dit.

Men vi kommer bara dit genom att tolerera varandra, genom att acceptera att sanningen kan se olika ut, genom att vara extremt noggrann med sin egen sanning och att förstå att fakta och sanning inte alltid är liktydigt. Sanningen är komplex men samtidigt väldigt enkel. Men tack och lov finns det ju en gudomlig universell evig oförstörbar övergripande Sanning som säger att sanningen finns i 7,8 miljarder versioner ... Ganska många versioner och alla är rätt eller hur?!

Blessings & Love


"Din sanning vibrerar i en helt unik frekvens och om du släpper in andras sanningar som inte är i synk med dina blir det som kortslutning i ditt system, dina celler har svårt att kommunicera med varandra och oren energi får en möjlighet att skapa disharmoni i din egen kropp. Och då kan det bli stora problem."


bottom of page